Mijn eerste jaar als ondernemer

Mijn eerste jaar als ondernemer

In dit blog bericht vertel ik je hoe ik het afgelopen jaar heb ervaren, wat 2021 mij heeft gebracht en waar ik in 2022 naar toe wil.

Een jaar geleden had ik mijn afspraak bij de Kamer van Koophandel en schreef ik mijn bedrijf @Suraya officieel in. Huidverzorging en huidverbetering was officieel geen hobby meer en ik mocht nu echt andere mensen blij maken, laten ontspannen en op weg helpen naar een gezondere huid!

Mijn eerste jaar als ondernemer zit erop en ik heb veel mogen leren, ontdekken en ervaren. Afgelopen jaar heeft mij erg veel gebracht en ik ben heel blij dat ik de sprong in het diepe heb durven nemen. Nieuwsgierig naar mijn ervaringen van het afgelopen jaar? Ik vertel je er graag meer over.

Lockdown

Al jaren droomde ik van een eigen schoonheidssalon om mensen te helpen en adviseren naar een gezondere huid. In 2021 was het zo ver; ik heb mijn toenmalige baan opgezegd en ben gaan zoeken naar een baan waarmee ik @Suraya kon combineren. Corona was al in beeld, dus fulltime als ondernemer/ schoonheidsspecialist aan de slag gaan, leek mij op dit moment niet verstandig. Maar goed ook, want mijn eerste jaar begon met een lockdown en werd afgesloten met een lockdown. Niet de start en afsluiting waar je op zit te wachten.

Desondanks waren de maanden ertussen geweldig, spannend, vernieuwend, uitdagend en leerzaam. Zo was @Suraya te zien in het programma ‘Altijd Jong’, groeide mijn klantenkring, heb ik mij verder kunnen specialiseren en groeide ik ook als persoon.

Na maanden klussen, voorbereiden en een lockdown was het in maart eindelijk zo ver; @Suraya openende haar deuren!

Het was voor mij niets nieuws om een gezichtsbehandeling, massage of andere behandeling uit te voeren, maar toen ik mijn eerste echte officiële boeking ontving van een onbekende klant was dit voor mij toch wel een bijzonder moment. In tegenstelling tot iedereen die ik tot dat moment had behandeld, kende ik deze dame niet en zij mij ook niet. Toch koos zij voor @Suraya en was het aan mij om haar de kwaliteitaandachtontspanning en resultaat te geven waar zij voor kwam. Dit vond ik stiekem toch best spannend, maar het bracht vooral veel plezier met zich mee. Dit plezier ervaar ik nog dagelijks en bij elke binnenkomende boeking denk ik ‘yeah, weer een klant!’ Het vertrouwen, de openheid en gezelligheid wat klanten mij geven, ben ik erg dankbaar voor en dragen eraan bij dat ik mijn werk met plezier uitvoer.

Altijd Jong

In april was @Suraya te zien in het programma ‘Altijd Jong’ op RTL4. Het item ging over huidverzorging en huidverbetering. Hierin vertelde ik wat ik doe, voor wie en waarom huidverzorging zo belangrijks is. Dit was een bijzondere en leuke ervaring. Je komt op tv en je wil jezelf en je kwaliteiten zo goed en duidelijk mogelijk overbrengen, daarvoor is goede voorbereiding belangrijk.
Nou, ik kan je vertellen, hoe goed je je ook voorbereidt er gebeuren altijd wel onverwachte dingen. Zo kreeg ik een paar dagen voor de opnames een oogontsteking. Zie je het al voor je, iemand met een zwaar ontstoken oog die jou gaat vertellen hoe je het best voor je huid kan zorgen en wat zij kan doen om jou te helpen. Niet echt uitnodigend om naar toe te gaan of wel? Ik zag mezelf al failliet gaan, voordat ik echt was begonnen haha. Gelukkig trok de ontsteking op tijd weg en werden de opnames alsnog een succes. Het item kan je hieronder terugzien.

Belastingaangifte

Ik ben iemand die graag alles zelf wil doen. Vooral nu het gaat om mijn eigen bedrijf. Het succes van @Suraya is mijn verantwoordelijkheid en ik wilde graag alles zelf zien, doen en ervaren i.p.v. een marketingbureau, boekhouder of iets dergelijks in handen nemen. Zo ontwierp ik mijn logo, bouwde ik zelf mijn website en begon ik met mijn online zichtbaarheid op social media. Ook het creëren van content, de financiële administratie, voorraadbeheer en natuurlijk het geven van behandelingen behoren tot mijn takenpakket. Ergens raakte ik het overzicht kwijt, waardoor ik vergat om belastingaangifte te doen. Je raadt het al.. Niet veel later kreeg ik post van de belastingdienst op de deurmat. Aangezien ik geen aangifte had gedaan, hadden zij een (veeeel te hoge) inschatting gemaakt. Zeker 10x hoger dan de voorafgaande aangiftes. Hoe verzinnen ze het.. Gelukkig kon dit nog worden hersteld en kwam ik er vanaf met een boete.

Hierdoor ben ik gaan inzien dat ondernemen meer inhoudt dan enkel behandelingen uitvoeren en dat ergens verantwoordelijk voor zijn, betekent dat jij als ondernemer de beste weg moet vinden om iets te bereiken. Of je dat nou alleen doet of met hulp van anderen. Als ondernemer kan je er bijna niet omheen om af en toe hulp in te schakelen. Zo heb ik veel gehad aan mijn familie en vrienden waarop ik heb mogen oefenen, waar ik mijn frustraties kon uiten (ja, ook die waren er) en waarvan ik waardevolle adviezen, inspiratie en steun heb mogen ontvangen.

Ik verheug mij op alle inzichten, ervaringen en ontdekkingen die ik tijdens mijn tweede jaar als ondernemer mag opdoen en ik kan niet wachten om te zien waar ik en @Suraya over een jaar staan!  Ik heb erg veel zin om in 2022 nog meer mensen te helpen aan een gezondere huid en ontspanning. Op naar een onvergetelijk én succesvol tweede jaar voor @Suraya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *